از امام صادق علیه السلام پرسیدند:« مصحف فاطمه چیست؟»
امام مدتی طولانی سکوت کرد، آنگاه فرمود:« فاطمه علیهاسلام بعد از رسول خدا، با یک دنیا غم و اندوه از دوری پدر، هفتاد و پنج روز زندگی کرد. در این مدت جبرئیل علیه السلام نزد او میرفت و برای دلداری او، از پدر بزرگوارش و جایگاه بلندش در بهشت و نیز از آینده فرزندانش سخن می گفت. سخنان جبرئیل را امیرالمؤمنین علی علیه السلام مینوشت و حاصل آن نوشتهها مصحف فاطمه شد.»
عظمت مصحف فاطمه:
امام صادق علیه السلام فرمود:« مصحف فاطمه نزد ما ائمه است و شما نمیدانید چه کتاب با عظمتی است. نوشتههای مصحف فاطمه برابر با قرآن است، ولی حتی یک حرف از قرآن نیز در آن نیست؛ در آن مطالبی است که خدای تعالی به آن بانو وحی فرموده است.»
در چندین حدیث آمده که در مصحف هیچ کلمهای از قرآن نیست. معنای این سخن این است که چون یکی از معانی مصحف، قرآن است، خیال نکنیم منظور از مصحف فاطمه، قرآن فاطمه است؛ نه، بلکه منظور وحی الهی است بعد از رحلت رسول الله.
علوم اولین و آخرین در مصحف فاطمه :
امام باقر علیه السلام میفرمود:« در مصحف فاطمه علیهاسلام اخبار پیشینیان و آیندگان تا روز قیامت آمده است و نیز اخبار آسمانها و تعداد ملائکه و اسامی همه انبیاء و قوم هر پیغمبر و هر مؤمن و کافری از اولین تا آخرین؛ در این مصحف اسامی همه پادشاهان طاغوت و مدت سلطنتشان، مدت عمر جمیع مخلوقات خداوند، بهشتیان و جهنمیان، و همه علوم قرآن و تورات و انجیل نیز آمده است.»